Министър Вътев се срещна с посланика на Аржентина Н. Пр. Алфредо Атанасов


Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев се срещна с посланика на Аржентина Н. Пр. Алфредо Атанасов в МЗХ. Двамата обсъдиха възможностите за задълбочаване на сътрудничество между двете страни в областта на земеделието и храните. В срещата участва и заместник-министърът на земеделието и храните инж. Мирослав Маринов.
В областта на аграрната наука България има много голям капацитет и сътрудничество в тази област ще укрепи и развие връзките между България и Аржентина. Според него друга област за добро партньорство са организациите на производителите в земеделието и хранителната промишленост, където производители от двете страни могат да обменят опит. Независимо, че разстоянието между двете страни е голямо за обмяна на ноу-хау това не е проблем, каза още министър Вътев.
Тази година за първи път Аржентина участва на специализираното земеделско изложение БАТА Агро в България и резултатите бяха впечатляващи, съобщи Н. Пр. Алфредо Атанасов. Той уточни, че 8 аржентински фирми са установили контакти с български дистрибутори и са поставили основи за съвместна работа. Посланикът информира, че предстоящото назначаване на търговско аташе на България към посолството в Аржентина ще допринесе за по-доброто сътрудничеството между двете страни.
На срещата бяха обсъдени теми от областта на земеделието, които могат да бъдат включени в дневния ред на Смесената междуправителствена комисия за двустранно икономическо сътрудничество, която ще се проведе през септември тази година.