Земеделски машини за зелена линия


Фирма УНИВЕРСАЛ-НВГ – гр. Долна Оряховица представи на българския пазар селскостопански машини и инвентар за зелена линия на доказалия се в сектора италиански производител ENOROSSI.  Техните продукти са добре познати на европейския и световен пазар повече от 65 години и се характеризират както с високото качество и издръжливост  в конструкцията и така и със завидната си производителност.

Дискови косачки DM и Kосачки с кондиционер DMC

Дисковите косачки от серията DMизискват минимална мощност на трактора от 35-до 70 к.с и са с работни ширини  от 165 см до 320 см с брой на режещите дискове от 4 до 8 в зависимост от модела.  Косачките отлично копират хълмисти терени и имат вградена автоматична система ShareHub, която предпазва гредата от препятствия. При косачките с кондиционер работните ширини са от 200 до 245 см  с 5 или 6 режещи диска. Подсилените дискове с два режещи или опционално с три режещи ножа гарантират отличен и качествен отрез, висока скорост на работа и производителност между 15-30 дка/ч. Косачките с гумения ролков кондиционер, намачкват стеблата, нарушавайки восъчната покривка с цел постигне на равномерно изсушаване на масата от стебла и листа.  Всички модели косачки са с карданно задвижване на режещия механизъм,а  повдигането на рамата е хидравлично с цилиндър.

Барабанните косачки са подходящи за използване и в неравни и хълмисти терени.  Снабдени са с два барабана с широк диаметър на косене с 6 ножа и автоматична система при претоварване. Работните ширини са от 165 см до 185 см, а необходимата мощност на трактора 40 к.с. Базово оборудвани с механично повдигане, но могат да бъдат и с хидравлично, в зависимост от желанието на клиента.

Сеносъбирачи и сенообръщачи – навесни и прикачни модели, с форма, благодарение на която значително се улеснява събирането на  сеното в прави редове в средата на конструкцията. Гъвкавите пружинни органи с 7 мм дебелина са произведени от износоустойчив материал – стомана C85,  което значително увеличава употребата им.

Навесните сеносъбирачки модел RP се предлагат в различни модели на работни ширини от 130 см до 440 см, а работните колела са от 2 до 6 бр.  Пружинното триточково окаване към задната навесна система гарантира стабилност и позволява работа при всякакви видове почви.  Окачването на работните органи, по два на независима рама, позволява отлично копиране на терена.

Прикачните сеносъбирачи модели CADDY, EASY RAKE и RT значително увеличават производителността при събиране на сено. Работните тела в модела RT могат да бъдат 7 до 13, а работните ширини до завидните 430-760 см. Пружините на всяко тяло са 40, а диаметъра на работното тяло в 140 см, с механична и хидравлична настройка на ширината, в зависимост от  модела, и хидравлично повдигане и снижаване на работните тела.

Сеносъбирачките от модела Easy Rake са изключително подходящи за събиране на люцерна. Характеризират се с много висока производителност с оглед на възможния захват от 630 см до 830 см, с работните колела 10, 12, 14 бр. Ширината на работните тела може да се поръча опционално с размери 150 см и допълнително централно колело. Хидравлични двойнодействащи цинлиндри сгъват и разгъват рамата, както е и при модела CADDY.

Прикачния сеносъбирач модел Caddy е с работни ширини от 480-740 см и може да се похвали с отлична работа в наклони и пречупени местности, а работните колела при този вариант са от 8 до 12 бр.

Единичните роторни сеносъбирачи могат да бъдат с 2 колела, при модела GF или с 4 колела, както е при модела RR.  Работната ширина при GF е 330 см, транспортната  130 см, а мощността на трактора е 40 к.с. При другия представител на единичните роторни сеносъбирачки модела RR, минималната мощност на трактора е 20 к.с., работните ширини могат да бъдат от 320 до 420 см. При всички модели пружинните органи са с дебелина 5 мм и са изработени от стомана С85, което значително увеличава времето за употреба. Имат редуктор за задвъжване на рамената и винт за настройване на височината на пружините, което улеснява работата с инвентара.

Двойната роторна сеносъбирачка DRAGONFLY се характеризира с изключително висока производителност с оглед работнита ширина от 700-780 см. Хидравличното сгъване на  рамата при транспортиране до 2.5 м и хидравличната настройка на работната ширина, дават възможност  бързо и директно от кабината да се управлява инвентара.

По материали на Универсал-НВГ

(Следва)