Вестник Земеделска техника бр 12 / 2013 г.


Вестник Земеделска техника бр 12 / 2013 г.

Изтегли брой 12 ТУК

 

Темите на брой дванадесети /556/ 2013 г. на в. Земеделска техника са „Енергийна ефективност”, „Булфорест шоу – горска техника”.

В рубриката „Земеделие” е публикуван материала „Обща селскостопанска политика 2014-2020 г. – приоритети на България” на Снежана Благоева – зам. министър на земеделието и храните. Тя разглежда  основните  приоритети на нашата страна, включени в Общия подход на Съвета на Европа по отношение на проектите за регламенти на ОСП в периода 2014 – 2020 г.

Поместена е част от обширния материал „Зърнопроизводството на България”. Авторът доц. д-р инж. Владимир Витков прави  подробен анализ на състоянието на зърнопроизводството  и на обслужващата го земеделска техника в нашата страна през последните 30 години. Има  кратка биографична справка и поздравления за автора по повод неговата 70 – годишнина.

В рубриката „Гора” има информация за предстоящото „Булфорест” шоу на връх Мечи чал в Родопите, на което ще бъдат демонстрирани последните възможности на горската техника,  технологичните новости в дърводобива и горската логистика.

Представена е и дейността на Регионалната служба на КТИ гр. Смолян. Очертани са основните задачи в работата на РС и взаимодействието й с останалите държавни контролни служби в Смолянска област.

В рубриката „Енергийна ефективност” се дават подробности за предстоящия Международен екофорум и изложба за управление на отпадъци и рециклиране, енергийна ефективност, възобновяема енергия, интелигентни сгради и асансьорни съоръжения. Това значимо бизнес събитие ще се състои от 29 до 31 май т.г. във Интер Експо център, София.

В рубриката „На пазара на земеделска техника” се предлагат различни земеделски машини – нови и втора употреба с техните цени, резервни части, земеделски земи и др. В „Малки обяви” се предлагат  машини, резервни части, земеделска земя и др.

В рубриката „Земеделски новини” се съдържа бизнес информация за новите нормативни актове за земеделието през  месеците март – април  2013 г. на адвокат Маргарита Попова.

Публикувани са също така и цените на основните хранителни продукти към 15.05.2013 г., предоставени от МЗХ.

В броя са поместени реклами на известни български фирми за земеделска техника, на фирми, предлагащи машини и съоръжения за горската промишленост, на соларни фотоволтаични системи,на съоръжения за напояване, сушилна техника и др.