cropped-header2

29-та годишна конференция на Европейската асоциация за образование в областта на електротехниката и информационните технологии


Русенският университет „Ангел Кънчев“ ще бъде домакин на 29-тата годишна конференция на Европейската асоциация за образование в областта на електротехниката и информационните технологии (European Association for Education in Electrical and Information Engineering – EAEEIE) в периода между 4-ти и 6-ти септември 2019 г., съобщиха от пресцентъра на висшето учебно заведение. В асоциацията членуват повече от 70 европейски университета, представители на бизнеса и държавни структури.

Официалното откриване на събитието е на 4 септември 2019г. от 10:00 ч. в зала 2Г 204 (Корпус 2) на Русенския университет. Регистрирани за участие са повече от 60 доклада от представители на 15 страни, включително Франция, Великобритания, Германия, Дания, Норвегия, Исландия, Финландия, Португалия, Словения, Хърватия, Румъния, Израел, Италия, Чехия, Полша, Гърция и България. Представените доклади ще бъдат индексирани в редица международни бази данни, като Скопус (Scopus), Гугъл наука (Google Scholar), dblp и др.

Почетни председатели на конференцията са ректорът на Русенски университет чл.-кор. проф. д.т.н. Христо Белоев и председателят на EAEEIE д-р Яромир Храд (Jaromir Hrad).

Ново в тазгодшното издание на форума е, че той ще обедини професионалисти, изследователи и преподаватели, които работят в областта на добавените и 3D технологиите. Специална тема на конференцията ще бъде използването на безпилотни летателни апарати в образователния процес.

29-тата годишна конференция на EAEEIE е спонсорирана от международния институт на инженерите по електроника и електротехника – IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers) и от българската секция на института – IEEE България. Партньори на конференцията са няколко национални и европейски проекта, в който Русенския университет участва – “Университети за наука, информатика и технологии в е-обществото” (УНИТЕ), „Система за наблюдение на горите за ранно откриване и оценка на пожари в региона Балкани-Средиземно море“ (SFEDA), “Информационни и комуникационни технологии за единен цифров пазар в науката, образованието и сигурността“ (ИКТвНОС), както и Великобританско-Ирландската инженерна и образователна научна мрежа (UK&IR EER).

Повече информация за конференцията можете да намерите на https://eaeeie2019.academy-bg.eu.