izlojenie_Borsa_za_semena_i_posadachen_material_dobrichki_panair_dobrich_2019_index

25 години Борса за семена


Над 50 фирми са потвърдили участието си на Борсата за семена и посадъчен материал, която ще се състои от 4 до 7 февруари. С форума започва и календарът от агропрояви в страната за 2019 година. Специализираното изложение в Добрич ще открие 25-ото си издание с новости за пролетната сеитба.

На изложението в спортния комплекс „Простор“ ще се предлагат семена за слънчоглед, пшеница,  царевица, фасул и други полски култури, за зеленчуци, както и овощни дръвчета. И на тазгодишната борса се очаква етерично-маслените култури да се радват на популярност, от които ще се продава разсад. Земеделските стопани ще могат да си закупят и торове и препарати за растителна защита.

Първото издание на Борсата за семена е от 1995 г. От 1998 г. изложението се провежда под егидата на Министерството на земеделието, храните и горите.

„Добричкият панаир” АД е създаден с цел организиране на изложения, панаири и семинари, основно с агронасоченост. Добрич е най-подходящият район в страната за провеждане на такъв тип мероприятия, защото е в областта на най-големите земеделски производители. Допълнително се правят и 2-3 пазара през годината с търговски характер – на тях се предлагат стоки за бита, дрехи и др.

ЗТ