Борса за семена

24-то издание на Борсата за семена в Добрич


На 30 януари 2018 г. Добрички панаир АД за 24 пореден път ще открие календара на селскостопанските прояви в България със специализираното изложение Борса за семена и посадъчен материал. Форумът ще продължи до 3 февруари 2018 г.
През петте дни земеделските производители ще имат възможност да направят своя избор и да си осигурят най-добрите продукти за сеитбена кампания 2018 г.
Дни преди откриване на изложението над 65 фирми са заявили своето участие. За първа година интерес към мероприятието проявяват фирми занимаващи се с биопродукти. Този форум се утвърди като своеобразен център, както за излагане на българската продукция така и за ползотворни контакти между семепроизводители и търговци. Интересът към изложението се превръща в стимул за българските производители на семена и посадъчен материал да предлагат най-доброто от своите продукти и всяка година да се стремят да бъдат конкурентноспособни на пазара. Нетрадиционно наред с предлагането на семена, посадъчен материал, торове и специализирана литература ще бъде представена и селскостопанска техника.
Официалното откриване е предвидено за 30 януари 2018 г. от 10:00 часа в СК „Простор“ гр. Добрич.
Сред поканените гости са МЗХ, ДФ „Земеделие“, народни представители, областен управител на гр. Добрич, председател на ОС гр. Добрич, кметът на гр. Добрич, структури на земеделието в гр. Добрич.
На официална вечеря на 30 януари 2018 г. от 19:30 часа ще бъдат връчени традиционните награди на Добрички панаир АД.

По материали на Добрички панаир АД