РУ

Собственикът на СИН КАРС Росен Даскалов дари 3D принтер на Русенския университет


Росен Даскалов – собственик на фирма “СИН КАРС Интернешънъл“ (единствен български производител на спортни и състезателни автомобили) дари на катедра „Промишлен дизайн“ на Русенския университет 3D принтер, който ще се използва в обучението на студенти, съобщиха от пресценгтъра на висшето учебно заведение. Дарението е в резултат на рамков договор, който бе подписан днес от Даскалов, ректора на Русенския университет – проф. Велизара Пенчева и председателя на Общото събрание – чл.-кор. проф. Христо Белоев. Сред целите на договора са изпълнение на стажантски проекти в областта на автомобилостроенето, промишления дизайн, автомобилната техника, технологии и моторен спорт, провеждане на практически обучения и семинари в подкрепа на обучението на студентите.

Даскалов отправи предизвикателство към студентите и обяви конкурс за дизайн на новоизградения шоурум-музей на фирмата. Победителят ще пътува с екипа на СИН КАРС за участие в състезание от европейския шампионат през 2018 година или ще посети престижно автомобилно изложение.

Пред студенти и ученици Росен Даскалов сподели стъпките от изминатия от него път към успеха в бизнеса и автомобилния спорт – от студентската скамейка в Русенския университет, през денонощията, прекарани в автомобилния сервиз, до мечтата за собствен спортен автомобил и нейното реализиране. „Ако една мечта е достатъчно силна и се борите за нея, тя е постижима, колкото и невъзможна да изглежда“, започна неговият вдъхновяващ разказ. Даскалов покани всеки, който има желание да се запознае с производствения процес да посети базата на компанията, да покаже уменията си и да прецени дали ще се чувства добре в екипа. Той похвали студентите от специалност „Промишлен дизайн“, които са участвали в създаването на автомобила SIN R1 и добави, че в момента други техни колеги са на стаж във фирмата.