Team_RU

Отличие за студенти от Русенския университет


Студентите от клуб „Роботика“ на Русенския университет се представиха блестящо на Първия международен младежки фестивал за научно техническо творчество „От Винта!“, който се проведе на 28 и 29 април в София. Организатор на проявата бе Руският културно-информационен център.

Състезателите на русенската Алма Матер Сергий Решетинский, Станислав Дерменжи, Богдан Янко и Теодор Донев завоюваха първо място за презентацията на радиоуправляем модел на самолет Boeing 747 и второ място за радиоуправляем модел на самолет с вертикално излитане.

Една от трите големи награди на фестивала – посещение на световното изложение в Москва, HeliRussia през 2018 г., също бе за русенския студент Сергий Решетинский и неговия радиоуправляем модел на Boeing 747.

За първи път възпитаник на университета – Теодор Донев,  бе поканен да участва и като член на журито на двата конкурса – за модел и за презентация.

През трите дни на фестивала над 2000 души са посетили изложението с модели на самолети, дронове, роботи и специализирана техника и над 40-те съпътстващи прояви.

По материали на РУ „Ангел Кънчев”