teraDISK00_1

Най-голямите дискови брани на Pottinger впечатляват с отлична работа


Световната премиера на впечатляващата брана Terradisc 10001Т беше на изложението Агритехника 2018 в Хановер. Машината е сред гордостите на австрийския производител Пьотингер, тъй като е най-новият продукт на пазара. И не само това – тя е с най-големи размери и най-висока производителност, тъй като работната й ширина достига 10 метра. Необходимата мощност на трактора е над 270 к.с. за 8-метровата версия и над 360 к.с. за 10-метровата. Terradisc 10001Т може да обработва около 100-150 дка на час. И тази световна новост работи по българските полета. Редица родни стопанства вече притежават новите брани, като първи на 10-метровата машина заложи земеделският производител Пламен Йотов веднага след премиерата й в Хановер.

Специалистът в плитката почвообработка

Новите дискови брани Pöttinger Terradisc 8001 T и Terradisc 10001 T с работни ширини от 8 и 10 метра осигуряват безпроблемно смесване на остатъците от жътвата и надеждна работа в различни условия,  дори и при високи нива на слама и мулч. Високата надеждност, в комбинация с работни скорости до 18 км/ч, гарантират огромната производителност на Terradisc. Равномерната работна дълбочина и оптималният уплътняващ ефект формират перфектно семенно легло. Компактнaта конструкция, както и агресивният ъгъл на атака на дисковете, осигуряват безопасно проникване и отлично размесване на почвата и растителните остатъци, дори и в сухо време. Късата конструкция е ключова характеристика на компактните дискови брани на Pöttinger. При Terradisc може да избирате работни дълбочини между 5 и 15 см за най-добрата обработка на почвата спрямо особеностите на конкретния терен.

Перфектни работни резултати със системата TWIN ARM (ДВОЙНО РАМО)

Равномерната обработка на почвата и най-доброто смесване на остатъците от жътва отговарят на високите очаквания на фермерите. За да постигнат това, от Pöttinger са оптимизирали геометрията, размера, работния ъгъл на дисковите батареи спрямо прикачването на браната към трактора  и ъгъла на атака на дисковете. Двете здрави ковани рамена са захванати за много широка монтажна планка. Това гарантира, че дисковете винаги запазват своите позиция и ъгъл. Дори и в тежки почви или при наличие на камъни, е невъзможно да се изместят настрани – здраво утъпканите тракторни дири се разбиват равномерно. Централната и хидравлична настройка на работната дълбочина с копиращите терена колела (опция при 8001 Т, стандарт при 10001 Т) е удобна и лесна за регулиране. Резултатът е перфектно проникване, много добро копиране на терена, отлично култивиране и смесване на остатъците от жътвата с почвата.

Опазване на почвата дори и при голяма работна ширина

Опазването на почвата също е ключов елемент при новата TERRADISC T – отделните секции на рамата се адаптират към контурите на терена, за да осигурят оптимално запазване на почвата. При работен завой, TERRADISC T се повдига на окачването на задния валяк, така че теглото й се разпределя по цялата работна ширина. Следователно, прикачната TERRADISC минава много леко през синорите. Следните задни валяци са налични за TERRADISC: тръбен, плътен режещ, гумен уплътняващ и тандемен CONOROLL валяк.

Въпреки голямата си работна ширина, TERRADISC T е компактна при транспортиране – шасито включва интегрирана система за сгъване и транспорт за безопасно придвижване по пътищата, с транспортна височина от 4.0 метра и транспортна широчина от 3.0 метра. Въздушни или хидравлични спирачки са налични като опция.

Предварително зададени функции се използват за стандартно управление на машината, и са необходими само три двойнo-действащи хидравлични извода на трактора. ISOBUS – съвместима система за контрол и хидравлика за отчитане на натоварването са налични като опция. Затова Pöttinger предлага новия EXPERT 75 ISOBUS терминал – удобна и интуитивна система за контрол с тъч скрийн и скрол. Терминалът може да бъде използван с всички ваши ISOBUS съвместими машини.

Техниката на PÖTTINGER се предлага в България с пълна двегодишна гаранция от Булагро Машини АД.

По материали на Булагро Машини АД