b2b01b2f-7f69-40f6-9c5a-97ed8362e8a6

Експерти провериха проектно предложение за изграждане на къща за гости в гр. Нови пазар


Експерти на Министерство на земеделието, храните и горите и Държавен фонд „Земеделие“ извършиха проверка на проектно предложение в  гр. Нови пазар. Исканата финансова помощ е за преустройство на съществуваща сграда в къща за гости и ресторант, както и изграждане на детски кът, съобщиха от пресцентъра на МЗХГ. Общият размер на субсидията е 165 152 лв.

Проектът е одобрен от Местната инициативна група „Каспичан-Нови пазар“ и предстои да се разгледа от ДФ „Земеделие“. Съвместните проверки на експертите от двете институции имат за цел да удостоверят съответствието между подадения проект и инвестиционното намерение на кандидата.

Собственичката на обекта обясни, че къщата е построена със собствени средства и не се е използвала. Тя посочи, че на първия етаж е предвидено да има кухня, складово помещение, ресторант и остъклен детски кът на двора. На втория етаж е предвидено да има 5 стаи за настаняване с общ капацитет от 10 места.

В резултат от вчерашната проверка се установи, че на терена има съществуващ обект, който не се ползва от кандидата за лични нужди. Резултатът от проверката ще бъде предаден с доклад на ДФЗ,  който ще разгледа проектното предложение за допустимост и одобрение.

Предстои да бъдат проверени още 2 от общо 14 проекта, кандидатствали за развитие на туристически дейности. Поредността им се определя от медиите.