Вестник Земеделска техника бр. 10


Изтегли Вестник Земеделска техника бр. 10

Вестник Земеделска техника бр. 10

Темите на брой десети /629/ 2016 г. на в. „Земеделска техника“ са Русенско изложение и земеделска техника.
Има информация за откриването на Отличието „Принос в механизацията на земеделието”, което се поставя на 12 май по време на XVIII Специализирано Русенско изложение.
Материалът от Русенския университет „Ангел Кънчев” е за XVIII–то Русенско изложение. То е единственото по рода си в Централния северен район на страната и е третото по големина в България. Очакваните участници са от браншовете земеделие, транспорт, фирми от областта на индустриалната техника, торове, препарати и биоземеделие.
Никола Александров, председател на Съюза на производителите на земеделска техника в България, споделя целите и предизвикателствата пред Сдружението.
Людмил Луканов, едноличен търговец и един от основателите и член на Сдружението на производителите на земеделска техника също споделя проблемите в Сдружението. Според него е необходима тясна специализация на висококачествено производство на земеделски машини и обединение на всички производители в една силна и конкурентноспособна група. Людмил Луканов разглежда и перспективите пред онлайн търговията, с която се занимава.
Тодор Николов, председател на БАТА АГРО, говори пред в. „Земеделска техника” за състоянието и стратегията за земеделската техника в България. На земеделските производители у нас са им необходими нови, високопроизводителни машини за ефективно земеделие.
Оптиком информира за представената на специално изложение от JCB нова гама телескопични товарачи AGRI PRO, оборудвани с първата в света трансмисия с две технологии, създадена за специфични операции в селското стопанство.
Текстът на Универсал-НВГ е продължение от бр. 9 и представя земеделски машини за зелена линия.
Фирма „Мегатрон” представя роуд-шоуто на трактори Jonh Deere в България прз месец април. Първите 2 такива събития в страната ни са част от Европейското турне на марката и се проведоха в Стара Загора и Плевен при голям интерес от страна на земеделски производители.
Петя Костадинова напомня за 24 май – ден на българската просвета и култура и печат.
В рубриката „Земеделски пазар“ се предлагат земеделски машини с техните цени.
Поместените реклами са на машини, торове, предстоящи събития, цялостно комплексно обслужване на фирми и др.