IMG_5924

Българският ветеринарен съюз и Ветеринарната камара на Република Македония подписаха споразумение


„За да бъде ефективна борбата с болестите по животните на Балканския полуостров са необходими съвместни действия“, това е подчертал заместник-министърът на земеделието, храните и горите д-р Цветан Димитров, присъствал на подписване на споразумение между Българския ветеринарен съюз и Ветеринарната камара на Република Македония, съобщиха от пресцентъра на МЗХГ. Ползотворните контакти между двете официални ветеринарни служби са от много години и са спомогнали за предотвратяване на различни кризисни ситуации.

Д-р Димитров изрази задоволство, че документът се подписва по време на българското председателство на Съвета на Европейския съюз и след подписването на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество между Република България и Република Македония през месец август 2017 г.
Споразумението има за цел се изготвя съвместен годишен план за работа в съответствие с конкретната епизоотична обстановка в двете страни и на Балканите. Ще се организират конференции, на които ще се обменя опит.
На събитието присъства и посланикът на Република Македония у нас Мариян Гьорчев.