АКАДЕМИК ПЛАМЕН КАРТАЛОВ ПОСЕТИ РУСЕНСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ


Академик Пламен Карталов посети Русенския университет, преди представянето на своята книга „Моят Вагнер“. Заедно с него бяха известният немски музикален критик д-р Клаус Биланд и издателят чл.-кор. Иван Гранитски. Те бяха посрещнати от ректора на Русенския университет – акад. Христо Белоев, дтн и представители на ректорското ръководство. Акад. Белоев запозна гостите с Русенския университет и неговата дейност, богатите международни контакти и модерната материална база на висшето училище.
Русенският университет беше един от главните организатори на представянето на книгата на акад. Карталов – „Моят Вагнер“. Събитието се проведе в зала „Европа“ на Доходното здание и предизвика голям интерес сред русенци. Книгата беше представена от немския музикален критик д-р Клаус Биланд, който е автор на австрийското списание “Der neue Merker” и на британското „Opera“.
„Несъмнено книгата „Моят Вагнер“ ще се превърне както в събитие от културния живот на съвременна България, така и в паметник на един духовен подвиг“, убеден е чл.-кор. Иван Гранитски.